Revista care te menține sănătos

Știri

O copilarie fericita inseamna o viata de adult sanatoasa

13 ianuarie 2015
Share

Un copil fericit va avea o inima sanatoasa si o stare de sanatate generala mai buna cand va ajunge adult, a constatat un studiu realizat de cercetatorii finlandezi si publicat in revista Circulation American Heart Association.

 

 

Copiii crescuti intr-o casa plina de iubire, care mananca alimente sanatoase, au prieteni si au invatat sa-si controleze agresivitatea si impulsivitatea vor avea un sistem cardiovascular mult mai sanatos mai tarziu in viata, decat copiii defavorizati. Cercetatorii au constatat ca participantii la studiu cu un trecut psihosocial mai bun in copilarie au un indice al sanatatii cardiovasculare mult mai bun la varsta adulta decat cei mai putin avantajati psihosocial.

Astfel, cei care au avut o copilarie fericita au cu 14% mai multe sanse de a avea o greutate normala ca adulti, cu 12% mai multe sanse de a fi non-fumatori si cu 11% sanse mai mari de a avea un nivel de glucoza in parametrii normali.

 

Alegerile parintilor vor avea intotdeauna urmari

„Alegerile facute de parinti au un efect de durata asupra viitorului sanatatii copiilor lor, precum si in privinta imbunatatirii oricarui aspect care poate avea beneficii masurabile. De exemplu, daca un parinte somer isi gaseste un job stabil, efectul poate fi foarte mare asupra viitorului copiilor. In cazul in care parintii renunta la fumat, de asemenea, beneficiul este mai mare asupra copilului. Toate eforturile de imbunatatire a bunastarii familiei sunt benefice”, a declarat dr. Laura Pulkki-Raback, din cadrul Universitatii din Helsinki, unul dintre autorii studiului.

Studiul a implicat 3.577 de copii si adolescenti cu varste cuprinse intre trei si 18 ani si a masurat statutul lor socio-economic, stabilitate emotionala, comportamentele de sanatate ale parintilor in privinta cresterii copiilor, evenimente stresante, autorezolvarea problemelor de comportament si de adaptare sociala.

„Dovezile stiintifice sustin faptul ca investitiile in bunastarea copiilor si a familiei vor fi eficiente pe termen lung, deoarece scad costurile de asistenta medicala de la celalalt capat al vietii”, a mai spus dr. Pulkki-Raback.

 

Mircea Doaga

Sursa: dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.