Revista care te menține sănătos

Știri

O ora la televizor scurteaza cu 22 de minute durata de viata

20 septembrie 2012
Share

Potrivit specialistilor, nimeni nu ar trebui sa se uite mai mult de doua ore pe zi la televizor. Recomandarea vine in urma cazurilor din ce in ce mai numeroase de sedentarism si depresie, cea din urma fiind o urmare a vizionarii excesive a programelor cu caracter violent.

Un raport publicat de curand in Jurnalul de Medicina Sportiva din Marea Britanie arata ca, in medie, durata de viata scade cu aproximativ 22 de minute pentru fiecare ora pierduta in fata televizorului.

„Luand in considerare ca societatea moderna presupune si alte activitati care implica un comportament sedentar, precum sofatul sau munca de birou, putem afirma ca un individ petrece cel putin opt ore pe zi fara sa faca miscare. Acest lucru este ingrijorator, deoarece sedentarismul duce in timp la obezitate si boli cardiovasculare.”, afirma Robert L. Newton, unul dintre autorii raportului publicat in jurnalul British Medical.

Pentru a evita lipsa de miscare, incercati, pe cat posibil, sa aveti si alte activitati in timp ce va uitati la televizor. Puteti, de exemplu, sa pregatiti cina sau sa impaturiti hainele in timp ce ascultati stirile. Sau alegeti un film de comedie, la care lipsa de miscare sa fie compensata cu o portie zdravana de ras.

Paula Rotaru

Sursa: www.menshealth.com

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.