Revista care te menține sănătos

Știri

Aplicatia care ar putea depista cancerul de piele din timp

30 mai 2014
Share

Tehnologia in domeniul medicinei continua sa evolueze. Profesorul George Zouridakis de la Universitatea din Houston, Statele Unite ale Americii, a dezvoltat o aplicatie capabila sa detecteze cancerul de piele, numita DermoScreen. Chiar daca suntem in sezonul cald si am asteptat foarte mult timp pentru a ne relaxa la soare, nu trebuie sa uitam ca expunerea necontrolata ar putea conduce la adevarate neplaceri in ceea ce priveste sanatatea.

In urma fotografierii unei leziuni sau a unei alunite suspecte cu telefonul mobil, un software special va analiza riscul de cancer de piele, cu o rata de succes de 85%, potrivit ultimelor teste. Deocamdata, proiectul se afla intr-un stadiu incipent si are nevoie de aprobare, insa in momentul in care va fi aprobat, starea de sanatate a pacientilor ar putea fi imbunatatita.

Aplicatia ar trebui insotita insa de un dermatoscop, dar si de o sursa de lumina, pentru o mai buna functionare si pentru rezultate precise. Aplicatia a fost dezvoltata pentru medicii si pacientii din zonele izolate, unde astfel de teste sunt mai greu de realizat. Tratamentul impotriva oricarui tip de cancer poate fi mult mai eficient daca boala ar fi depistata din timp.

Ruxandra Raica

Sursa: Topsante.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.