Revista care te menține sănătos

Știri

Pantofii cu GPS, solutie venita in sprijinul pacientilor cu Alzheimer

29 octombrie 2012
Share

De curand, au fost pusi in vanzare pe teritoriul Marii Britanii pantofii cu un dispozitiv de urmarire incorporat, cu scopul de a localiza persoanele bolnave de Alzheimer. Conceputi pentru a alina ingrijorarea rudelor, pantofii cu GPS permit persoanei cu Alzheimer o mai mare libertate de miscare si, in acelasi timp, siguranta ca nu se mai pot pierde.

Alzheimer este o afectiune caracterizata prin confuzie, dezorientare si pierderea memoriei, simptome care pot pune in pericol viata pacientului. Atunci cand bolnavul se indeparteaza de „zona sigura” stabilita de catre cei apropiati, semnalul GPS va declansa o alerta sub forma unui e-mail sau SMS. Pentru ca rudele sa poata afla locatia exacta a bolnavului trebuie sa descarce o aplicatie special creata pentru identificarea locatiei pe un smartphone.

Sistemul GPS este implantat in calcaiul pantofului, nu este vizibil si nu incomodeaza la mers. Acesta este format dintr-o baterie, o cartela SIM si un cip integrat. Dispozitivul se incarca prin intermediul unui cablu USB timp de doua ore, o data la doua zile.

Pretul unei astfel de perechi de pantofi este de 250 de lire, insa merita toti banii, sustin inventatorii, care considera ca pantofii cu GPS vor salva vietile pacientilor cu Alzheimer in anumite situatii.

Paula Rotaru

Sursa: www.topnews.in

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.