Revista care te menține sănătos

Știri

Lumina intensa ar putea preveni atacul de cord

7 mai 2012
Share

Potrivit unui nou studiu, se pare ca lumina intensa sau chiar lumina zilei ar putea preveni riscul unui posibil atac de cord, precum si daunele provocate de catre acesta, spun cercetatorii. Pentru pacienti, expunerea la lumina zilei ar putea fi mai mult decat benefica, in cazul in care au suferit un atac de cord.

Care este insa legatura dintre lumina si infarctul miocardic? Raspunsul se pare ca sta in ritmul circadian, un fel de ceas al organismului care se afla in stransa legatura cu lumina si intunericul. Ceasul circadian este reglat de catre proteinele din creier, insa acestea se gasesc si in alte organe, cum ar fi inima. Una dintre aceste proteine joaca un rol esential in tratamentul cordului care a suferit un atac. In timpul infarctului, oxigenul ajunge la inima in cantitati foarte mici sau chiar deloc.

Aici intervine ritmul circadian, metabolismul fiind astfel eficientizat, iar lumina puternica din timpul zilei eficientizeaza si ea intreg procesul.

Ruxandra Raica

Sursa: www.health24.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.