Revista care te mentine sanatos

Stiri

Antidepresivele si efectele secundare

7 mai 2012
Share

Potrivit unei noi cercetari in domeniu, antidepresivele prezinta anumite efecte secundare, printre care riscul unui deces prematur la persoanele in varsta. Antidepresivele sunt create pentru a trata depresia, crescand nivelul de serotonina din creier.

Cercetatorii de la Universitatea McMaster din Canada au descoperit ca antidepresivele au efecte negative asupra tuturor proceselor ce implica serotonina.

Efectele negative asupra sanatatii includ probleme de dezvoltare la copii, diaree, constipatie, balonari, sangerari si boli cardiace. Oamenii de stiinta au analizat trei studii recente asupra administrarii de antidepresive persoanelor in varsta si se pare ca acestea au suferit mai multe decese decat cele care nu au luat astfel de medicamente. Serotonina regleaza procese diferite din corp si, cand aceasta interfereaza, va puteti astepta la anumite efecte negative.

Ruxandra Raica

Sursa: www.newkerala.com

Nota pentru articolul «Antidepresivele si efectele secundare»:4.50/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate