Revista care te menține sănătos

Știri

Alimente care va scapa de respiratia urat mirositoare

25 noiembrie 2011
Share

Halena, halitoza sau respiratia urat mirositoare este un lucru jenant din punct de vedere social si poate fi cauzata de o igiena orala necorespunzatoare ori de anumite afectiuni gastrointestinale. Bacteriile si hrana sunt cauze comune ale halitozei. In afara de spalatul dintilor de doua ori pe zi, ar trebui sa consumati alimentele corespunzatoare care pot trata respiratia urat mirositoare in mod natural.

Alimentele bogate in vitamina C, precum citricele, previn dezvoltarea bacteriilor care provoaca halitoza. De asemenea, vitamina C previne afectiunile gingiilor. Pentru a indeparta mirosul neplacut al respiratiei, puteti consuma cirese, capsuni, portocale, mere, dar si morcovi.

  • Lamaile. Coaja de lamaie distruge bacteriile la nivelul cavitatii bucale si combat mirosul de ceapa si usturoi.
  • Condimentele. Cuisoarele si nucsoarele sunt doua condimente eficiente, pentru ca improspateaza respiratia, lasand o senzatie placuta.
  • Frunzele de guava. Acestea albesc dintii daca sunt mestecate timp de cateva minute. Frunzele de coriandru sau cele de menta va pot scapa, de asemenea, de mirosul neplacut al respiratiei.
  • Iaurtul. Potrivit cercetatorilor, iaurtul regleaza flora intestinala, daca are un continut scazut de grasimi. Evitati-le insa pe cele dulci, cu fructe, care duc la dezvoltarea bacteriilor.

 

 

Ruxandra Raica

Sursa: www.oneindia.in

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.