Revista care te menține sănătos

Știri

Extractul de macese, benefic pentru inima

20 ianuarie 2012
Share

Rezultatele unei cercetari recente arata ca extractul de macese administrat zilnic poate reduce riscul bolilor de inima si poate impiedica instalarea diabetului zaharat, prin scaderea nivelului LDL-colesterolului (colesterolul „rau”).

Expertii suedezi de la Universitatea Lund au recrutat 31 de participanti supraponderali, care au fost rugati sa bea zilnic o solutie din 40 grame de pudra de macese, pe o perioada de sase saptamani. Rezultatele obtinute au confirmat beneficiile acestor fructe asupra sistemului cardiovascular, observandu-se o reducere cu pana la 17% a riscului de boli cardiace la pacientii obezi supusi testului.

Extractul de macese poate constitui o terapie alternativa eficienta in cazul pacientilor carora nu le sunt recomandate statinele (medicamente contra colesterolului), din cauza intolerantei la anumite substante din compozitia acestora, care pot cauza dureri musculare si cresterea enzimelor hepatice si musculare.

Studii anterioare care au avut ca obiectiv descoperirea efectelor pozitive ale maceselor asupra sanatatii arata ca pacientii care sufera de artrita pot apela cu incredere la acest remediu, iregistrandu-se o scadere cu pana la 40% a durerilor articulare si o imbunatatire cu 25% in ceea ce priveste capacitatea de mobilitate. Toate aceste beneficii se datoreaza continutului bogat de vitamina C din macese si puternicelor proprietati antiinflamatoare.

Paula Rotaru
Sursa: www.dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.