Revista care te mentine sanatos

Stiri

Antibioticele ar putea fi folosite in tratarea apendicitei

10 aprilie 2012
Share

Doua din trei operatii de indepartare a apendicelui ar putea fi evitate prin simpla administrare a unor antibiotice, conform unui nou studiu. Medicii considera, de cele mai multe ori eronat, ca singurul mod de a trata apendicita este scoaterea apendicelui prin interventie chirurgicala.

In cazul in care organul nu este infectat sau perforat, antibioticele pot fi administrate cu succes pentru a trata aceasta afectiune.

O echipa de cercetatori de la Universitatea Nottingham a studiat 900 de pacienti cu apendicita. Jumatate dintre acestia au fost tratati cu antibiotice, iar cealalta jumatate a suferit operatii. Studiul a raportat o rata de succes de 63% a persoanelor care au primit antibiotice. Rolul antibioticelor in tratarea apendicitei acute fara complicatii nu ar trebui trecut cu vederea, deoarece acestea actioneaza in mod eficient.

Atunci cand vorbim insa de un apendice inflamat, el trebuie eliminat prin interventie chirurgicala inainte de a provoca o infectie potential mortala.

Ruxandra Raica

Sursa: www.newkerala.com

Nota pentru articolul «Antibioticele ar putea fi folosite in tratarea apendicitei»:3.50/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate