Stiri

Congresul National de Psihotraumatologie 6-9 octombrie 2011, Bucuresti

marti, 11 octombrie 2011
Share

In perioada 6-9 octombrie 2011, la Camera de Comert si Industrie a Romaniei din capitala, s-au desfasurat lucrarile primei editii a Congresului National de Psihotraumatologie. Evenimentul a reunit 150 de participanti, 30 de experti romani si straini, peste 20 de prelegeri si 17 seminarii, sub tema „Dincolo de trauma: resurse si oportunitati”.

Prima editie a congresului a fost structurata in trei sectiuni: Clinica, Organizationala si Sociala. Din dorinta unei abordari interdisciplinare a problematicii traumei psihice, acestea au fost tratate laolalta in decursul celor trei zile dedicate activitatilor plenarei.

Tematicile au inclus abordari generale in psihotraumatologie, impactul traumei asupra relatiilor interpersonale, abordarea traumei psihice la copii, cercetari actuale in lucrul cu trauma psihica, diferite tulburari somatice vazute ca trauma psihica, abordari ale confortului psihologic in organizații, violenta domestica, instrumente de terapie in lucrul cu trauma psihica. De asemenea, s-au dezbatut aspecte specifice ale traumei in cadrul anumitor categorii de populatie, traumatizarea secundara a expertilor care lucreaza cu trauma psihica, servicii de asistare a persoanelor care sufera de pe urma traumei psihice.

tonica
2017-05-10T17:51:43+00:00

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Mentine-te
sanatos
in fiecare luna
catena
Mentine-te sanatos cu NEWSLETTERUL
Nu, multumesc