Revista care te mentine sanatos

Stiri

Cardiaci, galbenusul e la fel de periculos ca fumatul

17 septembrie 2012
Share

Oricat de mult v-ar placea ouale, si mai ales galbenusul, trebuie sa tineti cont neaparat de sfaturile medicilor cardiologi si sa stati cat mai departe de acesta, intrucat poate fi la fel de periculos ca fumatul.

Potrivit oamenilor de stiinta din Canada, alimentul consumat de majoritatea oamenilor la micul dejun poate bloca arterele, favorizand aparitia atacurilor de cord si a celor cerebrale.

In urma unui studiu la care au participat 1.231 de pacienti cu varsta medie de 61 de ani, s-a ajuns la concluzia ca persoanele care consuma cel putin trei oua pe saptamana prezinta mai multa placa arteriala (ateroscleroza) comparativ cu cele care consuma maximum doua galbenusuri. Asadar, pacientii cu risc cardiovascular crescut ar trebui sa scoata galbenusurile din dieta.

Cristina Ionescu

Sursa: The Sun

Nota pentru articolul «Cardiaci, galbenusul e la fel de periculos ca fumatul»:4.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate