Revista care te menține sănătos

Știri

Ce legatura exista intre cancerul de prostata si alopecie?

7 iunie 2012
Share

Cercetatorii spun ca nivelul mai mare de testosteron din organism poate declansa dezvoltarea celulelor canceroase, inhiband, de asemenea, cresterea parului. Barbatii care au chelie prezinta un risc mai mare de a face cancer de prostata, potrivit unor noi cercetari in domeniu.

Oamenii de stiinta sunt de parere ca barbatii care isi pierd parul ar putea fi diagnosticati cu cancer.

Autorul studiului, dr. Neil Fleshner de la Universitatea din Toronto, spune ca, cu cat un barbat este mai chel, cu atat este mai probabil sa sufere de cancer de prostata. De aceea, aceasta categorie de barbati ar trebui sa isi faca analize mult mai devreme si sa consulte un specialist. Totodata, barbatii mai pot suferi de hiperplazie prostatica benigna, primul semn al acesteia fiind de obicei dificultatea la urinare, ce poate aparea chiar si atunci cand vezica este plina. In ceea ce priveste barbatii cu chelie, nivelul ridicat de testosteron are un efect negativ asupra foliculilor de par, incetinind productia acestora.

Ruxandra Raica

Sursa: www.dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.