Revista care te mentine sanatos

Stiri

Rasul, tratament impotriva uitarii

23 aprilie 2014
Share

Atunci cand incepem sa uitam anumite lucruri, am fi in stare de orice. Un nou studiu in domeniu a descoperit insa ca rasul poate imbunatati memoria. Cercetatorii americani sustin ca seniorii isi pot aminti cu mult mai multa usurinta un anumit lucru daca au ras. Asta deoarece rasul reduce nivelul de stres – iar stresul poate avea un efect negativ in ceea ce priveste memoria.

Expertii de la Universitatea Loma Linda din California au cerut unui numar de 20 de adulti sa vizioneze un filmulet amuzant timp de 20 de minute. In acelasi timp, un alt grup a fost rugat sa vizioneze un film normal. Apoi, fiecare grup a fost supus unui test de memorie si unui test de masurare a nivelului de cortizol. Rezultatele au aratat ca cei care urmarisera filmuletul haios prezentau rezultate mai bune in ceea ce priveste testul de memorie. In plus, nivelul de cortizol era mult mai scazut. Pe masura ce inaintam in varsta, abilitatile de invatare si memorare scad, iar rasul ar putea fi prietenul oricarui om, mai ales deoarece acesta creste nivelul endorfinelor din corp.’

 

Ruxandra Raica
Sursa: dailymail.co.uk

Nota pentru articolul «Rasul, tratament impotriva uitarii»:3.00/ 5 (3 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate