Revista care te menține sănătos

Știri

E octombrie, e luna ecografiilor mamare gratuite

7 octombrie 2011
Share

Specialistii au afirmat, in cadrul unei conferinte de presa, ca mare parte dintre pacientele diagnosticate cu cancere de san in faza avansata provin din mediul rural, unde posibilitatile financiare sunt limitate. De aceea, Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer a lansat campania sociala „Nu am facut destul”, cu scopul de a informa femeile cu privire la cancerul mamar si a le oferi sansa unei investigatii gratuite.

Campania, care se desfasoara pana la sfarsitul lunii octombrie, vine cu mesajul „Ajuta-ne! Mergi la control”. Mai exact, pe durata ei, femeile din toata tara sunt invitate sa efectueze ecografii mamare bilaterale gratuite in centrele GralMedical din Bucuresti, Ploiesti, Pitesti, Craiova si Focsani. Potrivit reprezentantilor acesteia, nu exista un numar limitat de ecografii, asa ca se poate programa oricine, indiferent de varsta.

„Noi speram sa fie cat mai multe cereri, iar in cazul in care vom fi suprasolicitati, persoanele care suna sa faca programarea pana la sfarsitul lunii, cel mai probabil pot beneficia de ecografia gratuita si dupa incheierea campaniei, respectiv pana la sfarsitul anului 2011”, a spus Cezar Irimia, reprezentantul GralMedical.

Asadar, informati-va din timp si sfatuiti-va mamele, prietenele si surorile sa nu uite de autopalparea lunara si sa se programeze luna aceasta pentru ecografia mamara bilaterala gratuita, in localitatea cea mai apropiata.

„Ecografia nu este dureroasa si, spre deosebire de mamografie, nu este nici iradianta. Aceasta se foloseste de ultrasunete pentru a genera o imagine a glandei mamare si este indicata atat adolescentelor, cat si tuturor femeilor”, a explicat medicul specialist oncolog Florin Bacanu, reprezentantul Spitalului „Sfanta Maria” din Bucuresti, potrivit caruia veti economisi in acest fel in jur de 150 de lei, cat costa o astfel de analiza.

Detalii despre campanie si programari gasiti pe site-ul Federatiei Asociatiilor Bolnavilor de Cancer: www.fabc.ro sau la numarul de telefon 0723.240.223.

Cristina Ionescu

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.