Revista care te menține sănătos

Recuperare medicală

Solutii noi pentru vindecarea traumatismelor genunchiului

1 septembrie 2008
Share

Centrul Medical Unirea a realizat pentru prima data in cadrul spitalului sau (Arcul de Triumf) cura chirurgicala a unei leziuni de menisc si ligamente, artroscopic. Durata interventiei a fost de 45 de minute si a fost realizata, sub supravegherea Dr. Jussi Rantanen (Finlanda), de o echipa din care a facut parte conf. Dr. Radu Radulescu.

Ceea ce aduce ca avantaj artroscopia este realizarea in acelasi timp a actului de diagnosticare si vizualizare a spatiului articular si a interventiei chirurgicale. Procedura dureaza maxim o ora. In aceeasi zi, pacientul poate sa mearga si chiar sa paraseasca spitalul. De asemenea, el se poate intoarce la serviciu intr-o zi, maxim doua.

Artroscopia este o investigatie invaziva care, prin leziuni minime, permite vizualizarea foarte buna a spatiului articular prin intermediul artroscopului. Artroscopul este un instrument format dintr-un endoscop cu fibra optica ce se introduce direct in articulatie printr-o mica incizie subcutanata.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.