Revista care te menține sănătos

Știri

Sindromul inimii frante, cauzat de aparitia unui soc

19 octombrie 2012
Share

Un soc poate fi fatal, si nu exista nicio diferenta intre o trauma suferita in urma pierderii unei persoane dragi si fericirea pe care o simte o persoana atunci cand castiga la loterie, de exemplu, sustin cercetatorii. Indiferent daca o veste este pozitiva sau negativa, aceasta poate reprezenta un pericol.

Si se pare ca femeile care au trecut prin menopauza intre varsta de 50 si 70 de ani sunt cele mai expuse riscului. Cercetatorii nemti au descoperit cum o experienta traumatizanta poate fi fatala.

Anumite stiri sau evenimente determina organismul sa produca un nivel mai mare de hormoni de stres, inclusiv adrenalina, care ingusteaza arterele ce furnizeaza sange inimii. Astfel, camera de pompare a inimii este paralizata, provocand o schimbare brusca a ritmului, similara cu atacul de cord. Intr-un astfel de moment, victimei ii va fi foarte greu sa respire, va simti dureri ascutite in piept si se va simti deopotriva foarte slabita. Expertii spun ca sunt constienti de ceva timp de faptul ca „sindromul inimii frante” poate afecta o persoana atat la propriu, cat si la figurat, insa pana acum nu puteau intelege ceea ce se intampla. Acest lucru poate avea loc fie la cateva minute dupa aflarea stirii, fie la cateva ore.

Ruxandra Raica

Sursa: www.dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.