Revista care te menține sănătos

Știri

Capsunile pot preveni aparitia ulcerelor stomacale

8 noiembrie 2011
Share

Intr-un experiment realizat pe animale de laborator, cercetatorii europeni au reusit sa demonstreze ca dieta pe baza de capsuni poate reduce efectele nocive ale consumului de alcool in exces, prevenind aparitia ulcerelor si ajutand in procesul de refacere a mucoasei stomacale.

Sara Tulpani, cercetator la Universitatea din Barcelona si co-autor al studiului, considera ca aceste efecte benefice ale capsunilor se datoreaza nu numai prezentei antioxidantilor si a numarului ridicat de compusi fenolici (antociani), ci si datorita enzimelor speciale din fruct. Acestea ajuta la stimularea secretiei de mucus care protejeaza stomacul.

Gastrita sau inflamatia mucoasei stomacale este legata fie de consumul excesiv de alcool, fie de infectiile virale, utilizarea indelungata a medicamentelor antiinflamatoare sau medicamente folosite in tratarea bacteriei Helicobacter pylori.

Se estimeaza ca 5-10% din populatia lumii sufera de ulcer intr-o anumita perioada a vietii, aparitia lui fiind mai probabila la maturitate, mai ales la barbati. Pacientii cu ulcer considera adeseori boala drept o afectiune minora, fara sa realizeze ca poate fi o boala foarte grava.

Paula Rotaru

Sursa: english.pravda.ru

Nota pentru articolul «Capsunile pot preveni aparitia ulcerelor stomacale»:4.00/ 5 (2 voturi)
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.