Revista care te menține sănătos

Wellness club

Sfaturi pentru alegerea unui termometru bun 

22 martie 2023
Share
Sfaturi pentru alegerea unui termometru bun 

Oricine ar trebui să aibă acasă un termometru, fie el unul clasic sau unul digital. Este important să vă puteți măsura temperatura corporală fără să trebuiască să faceți o vizită la medic pentru a o afla. Mai ales în cazul în care aveți copii, este esențial să aveți la îndemână un termometru pentru a afla cu siguranță dacă cel mic are febră sau nu în anumite situații. În funcție de necesități, puteți opta pentru unul dintre tipurile de termometre care există pe piață. Astfel, aveți la dispoziție modele de termometre non-contact, modele digitale cu vârf flexibil sau rigid, precum și modele cu infraroșu pentru copii. Desigur, dacă preferați, puteți achiziționa și un model clasic fără mercur.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena Loţiunea pentru frecţie Assista. Se utilizează în stări de oboseală generală şi dureri musculare, stări generale de rău, stări gripale, febră.

Termometrele medicale dintre care puteți alege sunt în general de două feluri: termometre cu senzor electronic sau termometre cu infraroșu. Este important de menționat faptul că nu avem de-a face cu produse care să coste foarte mult, unele dintre ele oferind o precizie foarte mare a măsurării și dispunând de afișaj electronic. Există și modele de termometre cu dotări suplimentare, așa cum ar fi memoria sau alertele.

De ce trebuie să țineți cont atunci când achitionaţi un termometru pentru copii

Există copii pe care termometrele îi sperie și care pot avea experiențe neplăcute din acest motiv. Într-o astfel de situație puteți achiziționa un model care să fie în formă de rățușcă sau de broscuță și pe care cei mici să îl tolereze mult mai ușor. Ideal este, pentru a vă asigura că nu aveți de ce să vă faceți griji, să dețineți un termometru pentru copii pe care să îl puteți utiliza la orice oră.

Specialiștii recomandă ca pentru măsurarea temperaturii copiilor să fie folosite modele de termometre cu infraroșii, pentru că sunt compacte și de dimensiuni mai mici decât termometrele proiectate pentru alte nevoi. Acestea pot fi lipite pe fruntea copilului, putând fi poziționate cu atenție și lângă ureche. În funcție de tipul de termometru pentru care optați, timpul de măsurarea a temperaturii poate să difere. Spre deosebire de termometrele clasice, un termometru digital pentru copii are capacitatea de a determina temperatura corporală a acestuia extrem de rapid, în aproximativ 0.1 secunde.

termometre, termometru,

Designul termometrului și acuratețea măsurării temperaturii corporale

Termometrele pe care le puteți achiziționa trebuie să fie alese în funcție de persoanele care le folosesc și de vârstă fiecăreia, pentru că fiecare model este altfel și îndeplinește funcții diferite. De exemplu, unele dintre termometre pot să arate ce temperatură are laptele din biberon, în timp ce altele au capacitatea de a memora ultimele 10 valori înregistrate ale temperaturii corpului pentru a putea determina în ce fel evoluează aceasta.

Mai sunt și alte aspecte de care este recomandat să țineți cont atunci când alegeți un termometru, ca de exemplu dimensiunea sau greutatea, acestea trebuind să corespundă nevoilor dumneavoastră. Designul unui termometru este important, dar și mai important este să măsoare temperatura cu o precizie cât mai mare – în special dacă vorbim despre temperatura corporală, recomandarea este ca acuratețea cu care o indică să fie de o zecime de grad.

Tipuri de termometre și pentru ce se folosesc

Așa cum am menționat anterior, există mai multe tipuri de termometre. Cel mai des întâlnite în această perioadă sunt cele electrice și cele electronice, acestea având capacitatea de a indica temperatura corporală cu foarte mare precizie. Acest tip de termometre, care folosește un senzor electronic, este preferat de cei mai mulți dintre oameni. La polul opus se află termometrele cu cristale lichide, care nu indică foarte precis valorile temperaturii și pe care specialiștii nu le recomandă pentru uz medical. În schimb, specialiștii consideră că termometrele cu infraroșii sunt cele mai potrivite, atât pentru a măsura temperatura corporală cât și pentru alte măsurători de temperatură în alte domenii.

Termometrele care sunt folosite de cel mai mult timp sunt cele analogice, atât datorită prețului lor scăzut cât și datorită faptului că sunt foarte utile. Principiul care stă la baza funcționarii acestui tip de termometre este cel al dilatării metalelor (sau al fluidelor) la contactul cu căldura, rezultatul fiind indicat pe o scală gradată. Desigur, cel mai cunoscut dintre toate modelele de termometre analogice este cel care folosește mercurul, însă mai multe țări (printre care și România) au decis să interzică vânzarea acestui tip de termometru având în vedere faptul că mercurul este toxic. Tocmai din acest motiv, în loc de mercur, în termometrele medicale se folosește un amestec special de galiu, staniu (galinstan) și indiu.

#tags   \   ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.