Revista care te menține sănătos

Wellness club

10 utilizări surprinzătoare ale aspirinei

Elena Coroianu; sursa: Brightside.me
1 august 2022
Share
10 utilizări surprinzătoare ale aspirinei

Meritul acidului acetilsalicilic – sau mai cunoscutei aspirine – în prevenirea problemelor cardiace este de multă vreme şi lume recunoscut. Filmele hollywoodiene ne prezintă aspirina ca pe eroul universal care luptă cu durerea, răceala sau mahmureala.

Dar aspirina, poate cel mai popular dintre medicamente, are multe alte întrebuinţări despre care puţini ştiu. Vă prezentăm în cele ce urmează 10 astfel de posibile utilizări.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena dermato-cosmeticele Rilastil Acnestil, specializate în tratamentul acneei uşoare şi moderate.

1. Reduce acneea

Datorită proprietăţilor sale antiinflamatoare, aspirina ajută la calmarea acneei. Pentru aceasta, zdrobiţi două-trei pastile de aspirină şi amestecaţi-le cu suc de lămâie. Aplicaţi amestecul peste comedoane. Lăsaţi să acţioneze câteva minute, după care spălaţi-vă faţa. Nu se recomandă utilizarea tratamentului înainte de expunerea la soare.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena Assista RepelX Gel înţepături insecte. Calmează rapid mâncarimea şi iritaţia pielii, cauzate de înţepăturile de insecte (ţânţari, căpuşe etc.), datorită combinaţiei de uleiuri pe care le conţine. Poate fi utilizat începând cu vârsta peste 3 ani.

2. Calmează înţepăturile de insecte

Aspirina poate fi folosită, de asemenea, pentru reducerea umflăturii şi calmarea mâncărimii cauzate de înţepăturile de ţânţar. Cum se procedează? Se amestecă o aspirină cu o linguriţă de apă, iar pasta rezultată se aplică pe zona inflamată. Se lasă să acţioneze câteva minute.

Înţepăturile de insecte. La ce pericole suntem expuşi?

aspirina

3. Reduce petele cutanate

Aspirina conţine un ingredient liposolubil, utilizat în producţia de cosmetice pentru curăţarea tenului şi pentru un plus de luminozitate. Puteţi obţine acelaşi efect cu ajutorul unei măşti cu aspirină. Pentru aceasta, se amestecă şapte pastile de aspirină cu trei linguri de iaurt şi o lingură de miere. Se aplică masca pe faţa curată şi se lasă timp de 15 minute.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena dermato-cosmeticele Rilastil D-Clar, o linie de produse de depigmentare creată pentru a contrasta şi ascunde orice tip de hipercromie a pielii.

4. Exfoliant pentru ten

Aspirina este un exfoliant excelent. În acest scop, se amestecă cu apă şi se lasă să acţioneze câteva minute înainte de a clăti faţa. Astfel, tenul scapă de celulele moarte, dar şi de surplusul de uleiuri, iar porii se micşorează. Dacă aveţi pielea sensibilă, aplicaţi cu atenţie, pentru a evita iritarea.

aspirina

5. Tratament antimătreaţă

Aspirina vă poate scăpa de mătreaţă. Amestecaţi două pastile zdrobite în cantitatea de şampon folosită în mod normal.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena Naturalis Şampon Fortifiant. Formula sa complexă contribuie la întărirea şi regenerarea firului de păr, hrănind părul de la rădăcină.

6. Repară părul deteriorat

Dacă vă doriţi un păr sănătos şi strălucitor, dizolvaţi o folie/un blister de aspirină într-o ceaşcă de apă caldă. Aplicaţi pe păr şi lăsaţi să acţioneze 15 minute, după care clătiţi.

Aspirina − între mit şi realitate

7. Elimină bătăturile

Mărunţiţi şapte aspirine şi amestecaţi-le cu o jumătate de lingură de suc de lămâie, pentru a obţine o pastă. Aplicaţi amestecul pe tălpi şi acoperiţi-le cu un prosop cald. Lăsaţi să acţioneze timp de 10 minute. Vă puteţi ajuta şi de o piatră ponce pentru a îndepărta pielea îngroşată. Rezultatul va fi uimitor.

8. Îndepărtează petele de transpiraţie de pe haine

Aspirina vă poate ajuta să vă păstraţi hainele „ca noi” mai multă vreme. Dizolvaţi o aspirină în apă caldă şi aplicaţi amestecul pe petele de transpiraţie de pe haine. Lăsaţi să acţioneze peste noapte, apoi spălaţi-le ca de obicei.

aspirina

9. Elimină depunerile de săpun

Dacă doriţi să îndepărtaţi petele de săpun de pe cadă, amestecaţi cinci pastile de aspirină pisate cu produsul de curăţare pe care îl folosiţi în mod obişnuit. Lăsaţi amestecul să acţioneze o jumătate de oră.

10. Prelungeşte viaţa florilor

Dacă doriţi ca florile din vază să reziste mai mult, adaugaţi în apa lor o aspirină zdrobită.

De câte dintre aceste utilizări ştiaţi?

Nota pentru articolul «10 utilizări surprinzătoare ale aspirinei»:4.00/ 5 (10 voturi)
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.