Revista care te menține sănătos

Wellness club

Rinoplastia, intervenţia care rezolvă multe probleme

Dr. Cristian Nitescu, medic primar chirurgie plastica si estetica, tel. 0722.789.792
17 martie 2023
Share
Rinoplastia, intervenţia care rezolvă multe probleme

Rinoplastia este o intervenție chirurgicală care poate fi efectuată pentru a îmbunătăți aspectul estetic al nasului. Dar rinoplastia este recomandată și pentru corectarea mai multor tipuri de probleme funcționale.

Recuperarea după rinoplastie poate dura câteva săptămâni și poate varia în funcție de complexitatea intervenției chirurgicale și de modul în care corpul se vindecă. Inflamația locală și durera pot apărea în primele zile. De aceea este important ca fiecare pacient să urmeze eventualele restricții impuse de medic, dar și recomandările cu privire la curățarea și îngrijirea nasului după intervenția chirurgicală. Acest lucru poate include utilizarea de soluții saline pentru a spăla nazul sau aplicarea de unguente speciale pentru a ajuta la vindecarea.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena spray nazal Aquamare spray nazal hipertonic de la Assista. Este recomandat atât adulţilor cât şi copiilor, în congestia nazală provocată de infecţii, sinuzită sau alergii.

rinoplastia, rinoplastie,

Rinoplastia şi problemele medicale pe care le rezolvă

Dincolo de aspectul pur estetic, există o serie de traumatisme sau afecțiuni care determină pacienții să ajungă în cabinet.

Rinocorecțiile în urma unor accidente sunt cu siguranță de ordin traumatic, în special în urma unor căzături sau loviri de corpuri dure. Unele dintr ele s-au petrecut chiar din timpul copilăriei, dar au devenit probleme funcționale în viața de adult.

Traumatisme nazale în urma unui accident sau a unei lovituri, ce provoacă o deformare sau o problemă funcțională, își pot găsi rezolvarea prin rinoplastie. Aceasta este utilizată pentru a corecta deformările și pentru a restabili funcția normală a nasului.

Deviația de sept este de asemenea o problemă comună, care poate provoca dificultăți respiratorii și care poate fi corectată prin rinoplastie. Astfel se îmbunătățeşte fluxul de aer și respirația devine mai ușoară.

Rinoplastia poate fi o opțiune de tratament pentru polipi nazali, care pot cauza probleme respiratorii. Dar și pentru îmbunătățirea drenajului sinusurilor și reducerea simptomelor sinuzitei cronice, cum ar fi durerea facială și congestia nazală.

Apneea în somn este o afecțiune care provoacă oprirea respirației în timpul somnului. Prin corectarea problemelor structurale ale nasului, rinoplastia poate ajuta la îmbunătățirea fluxului de aer și poate reduce frecvența și severitatea episoadelor de apnee în somn.

#tags   \   ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.