Revista care te menține sănătos

Știri

Renuntati la alcool in timpul sarcinii

11 ianuarie 2009
Share

Un studiu realizat de specialistii de la Serviciul de Sanatate Chase Braxton din Baltimore a subliniat faptul ca alcoolul, chiar si in cantitati mici, este daunator in timpul sarcinii. Copiii ale caror mame au consumat alcool, chiar si o data pe sapamana, au dezvoltat probleme de comportament in perioada adolescentei: agresivitate, delincventa, indisciplina scolara etc.

Studiul a fost realizat pe un esantion de 1 252 de adolescenti, cu varsta de 17 ani. Potrivit cercetatorilor, 36% dintre baieti puteau fi catalogati cu probleme de comportament si doar 10% dintre fete. Mamele a 31% dintre acestia au consumat cel putin un pahar de alcool pe saptamana in timpul sarcinii. Copiii cu tulburari comportamentale ale caror mame nu au consumat deloc alcool au fost in procent de 21%.

„Daca femeile nu ar consuma alcool pe perioada sarcinii, si-ar scuti multe dureri de cap in viitor. Este destul de frustrant sa fii parintele unui copil cu probleme de comportament” a declarat Dr. Elizabeth R. Disney, unul dintre cercetatorii implicati in proiect.

Sursa: http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/news/fullstory_72333.html

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.