Revista care te menține sănătos

Știri

Pesticidele, responsabile de aparitia diabetului?

9 septembrie 2011
Share

O serie de pesticide cu un spectru larg de utilizare, de la aparatele de iluminat fluorescente pana la insecticide, au fost interzise in Statele Unite in anul 1970. Cu toate acestea, astfel de pesticide sunt folosite si astazi pentru combaterea daunatorilor plantelor si produselor agricole.

In urma unui studiu, s-a descoperit ca persoanele in al caror sange se intalneste un nivel ridicat de pesticide din categoria poluantilor organici persistenti, prezinta un risc crescut al aparitiei diabetului tip 2, precum si a altor posibile probleme de sanatate.

Pesticidele pot fi intalnite atat in grasimea animala, cat si in cea umana, in urma consumului de cereale sau legume tratate cu aceste substante chimice.

Persoanele testate pe intreaga perioada a studiului au prezentat un risc de doua ori mai ridicat de a face diabet. Studiul a demonstrat, de asemenea, ca poluantii pot duce la aparitia obezitatii.

Studiul s-a desfasurat pe un esantion de 2.000 de persoane, indicii luati in calcul fiind varsta participantilor, sexul, dimensiunea taliei si tensiunea arteriala.

Ruxandra Raica

Sursa: www.onenewspage.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.