Revista care te mentine sanatos

Stiri

Somnul imbunatateste memoria persoanelor cu Parkinson

24 august 2012
Share

Studiile au demonstrat ca persoanele care sufera de Parkinson au rezultate mult mai bune la testele de memorie dupa ce se odihnesc bine pe timpul noptii, iar problemele de somn pot interfera cu acest beneficiu. In timp ce simptomele clasice ale Parkinsonului includ miscarile lente, precum si tremorul mainilor, boala poate afecta chiar si memoria, si anume memoria de lucru, numita si de scurta durata, fiind definita ca si capacitatea de a stoca temporar informatiile.

Faptul ca somnul este benefic pentru memorie este un lucru deja cunoscut, insa, in cadrul acestui studiu, au putut fi analizate aspectele importante ale somnului pentru imbunatatirea performantei memoriei. Apneea de somn apare ca urmare o obstructionarii cailor respiratorii si interactioneaza cu efectele somnului asupra memoriei. La studiu au participat 64 de persoane, dintre care 54 sufereau de Parkinson, iar 10, de dementa. In cazul celui de-al doilea grup nu s-a observat nicio imbunatatire a memoriei in urma odihnei din timpul noptii.

Ruxandra Raica

Sursa: www.newkerala.com

Nota pentru articolul «Somnul imbunatateste memoria persoanelor cu Parkinson»:3.50/ 5 (2 voturi)
#tags   \   , ,

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate