Revista care te mentine sanatos

Stiri

Un nou dispozitiv care permite vindecarea afectiunilor neurologice

marti, 10 septembrie 2013
Share

„O fereastra catre creier” le-ar putea permite medicilor sa trateze pacientii cu afectiuni neurologice prin intermediul razelor laser direct in creier si sa studieze deopotriva materia cenusie. Este vorba despre un implant realizat din acelasi material ca si in cazul celor de la nivelul soldului. Specialistii spun ca tratamentele pe baza de laser in caz de accident vascular cerebral sau cancer necesita accesul in creier, insa sunt limitati, deoarece o portiune a craniului trebuie indepartata si inlocuita cu fiecare noua interventie.

Astfel, expertii au realizat un implant transparent utilizat chiar si la coroanele dentare, care ar urma sa inlocuiasca o mica sectiune a craniului. Acestia sustin ca materialul va fi sigur si ca va oferi practic o „fereastra catre creier”, avand un impact pozitiv asupra pacientilor. Implantul reprezinta un pas important catre un nou concept inovator pentru a studia creierul, chiar si pe suprafete mari.

Ruxandra Raica

Sursa: Bbc.co.uk

Nota pentru articolul «Un nou dispozitiv care permite vindecarea afectiunilor neurologice»:1.00/ 5 (2 voturi)
tonica
2017-05-10T17:44:11+00:00

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate