Revista care te mentine sanatos

Stiri

Diamantele ar putea contribui la detectarea cancerului

14 octombrie 2015
Share

„Diamantele sunt cele mai bune prietene ale unei femei”, cel putin asa suna titlul unei celebre melodii cantate de catre regretata Marilyn Monroe. Un nou studiu dezvaluie insa ca diamantele nu sunt doar cele mai bune prietene ale femeilor, ci si ale barbatilor. De ce spunem asta?

Deoarece ar putea contribui la detectarea cancerului in stadii incipiente. O versiune sintetica a diamantelor – nanodiamante − ar putea depista prezenta cancerului cu ajutorul imagisticii prin rezonanta magnetica.

Se vor folosi diamante sintetice

Pentru acest studiu, echipa de cercetatori a supus nanodiamantele unui proces numit hiperpolarizare, in care atomii dintr-un diamant sunt aliniati pentru a produce un semnal care sa poata fi preluat de catre IMR. Prin atasarea diamantelor hiperpolarizate de moleculele care targeteaza cancerul, miscarea moleculelor in organism poate fi urmarita. Cercetatorii sugereaza ca, desi diamantele sunt pietre foarte scumpe, versiunile sintetice sunt mai ieftine si disponibile la scara larga. Cercetatorii planuiesc sa testeze eficienta nanodiamantelor hiperpolarizate pentru a detecta cancerul la animale.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Medicalnewstoday.com

Nota pentru articolul «Diamantele ar putea contribui la detectarea cancerului»:5.00/ 5 (3 voturi)
#tags   \   , ,

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate