Revista care te mentine sanatos

Stiri

Barbatii fara copii, depresivi si tristi

5 aprilie 2013
Share

Barbatii fara copii sunt mult mai susceptibili de a suferi de depresie, spre deosebire de femei. Cercetatorii britanici au descoperit ca barbatii isi doresc aproape la fel de mult ca si femeile copii si sunt nervosi, furiosi, depresivi daca nu ii pot avea.

Atunci cand vine vorba de copii, se pare ca, in ceea ce priveste femeile, discutam despre o dorinta personala sau despre nevoia biologica, in comparatie cu barbatii care spun ca in calcul intra presiunea sociala si familiala.

In urma unui studiu realizat de catre expertii de la Universitatea Keele, Marea Britanie, s-a descoperit ca barbatii isi doresc la fel de mult ca si femeile sa aiba copii, iar daca acest lucru nu se intampla, devin nervosi, agitati, depresivi, se izoleaza, sunt gelosi si tristi. Desi vi se poate parea ciudat, iata ca barbatii au si o latura sensibila. Studiul a fost realizat pe un numar de 27 de barbati si 81 de femei care nu erau parinti, utilizand un chestionar.

Jumatate dintre barbati experimentasera izolarea, deoarece nu aveau copii. In plus, intr-un studiu realizat in perioada 1999-2000 s-a ajuns la concluzia ca si barbatii sufera de depresie postnatala si ca isi ating copiii la mult timp dupa ce s-au nacut.

 

Ruxandra Raica

Sursa: Dailymail.co.uk

Nota pentru articolul «Barbatii fara copii, depresivi si tristi»:4.00/ 5 (3 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate