Revista care te menține sănătos

Știri

Activitatea fizica, recomandata indiferent de varsta

25 ianuarie 2017
Share

Exista nenumarate studii cu privire la efectele sedentarismului asupra sanatatii. Cunoastem deja faptul ca sedentarismul creste riscul de insuficienta cardiaca, diabet si ne poate afecta ficatul.

Un  studiu recent realizat pe un numar de 1.500 de femei cu varste cuprinse intre 64 si 95 de ani, publicat in American Journal of Epidemiology, arata ca femeile peste 65 de ani care nu fac miscare au celule mai batrane cu 8 ani, spre deosebire de femeile active.

Pastrati-va mobilitatea prin miscare!

Cercetatorii de la Scoala de Medicina din San Diego, Statele Unite, au masurat lungimea telomerilor (segmente de ADN situate la extremitatile cromozomilor, avand rol de a proteja cromozomii impotriva degradarii) care se scurteaza odata cu varsta. Lungimea lor este un indicator al varstei biologice si nu corespunde intotdeauna cu varsta cronologica. Autorii studiului au descoperit ca, in cazul femeilor care faceau miscare, telomerii erau mai lungi. Activitatea fizica ar trebui sa faca parte din viata de zi cu zi a fiecaruia si este recomandata pentru ca seniorii sa-si pastreze mobilitatea.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Topsante.com

Nota pentru articolul «Activitatea fizica, recomandata indiferent de varsta»:3.00/ 5 (3 voturi)
#tags   \   , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.

Sunt de acord cu politica de confidențialitate