Revista care te mentine sanatos

Stiri

Dieta bogata in fibre lupta contra cancerului de prostata

14 ianuarie 2013
Share

O dieta bogata in fibre ar putea preveni progresia cancerului de prostata, impiedicand tumora sa se dezvolte. Cercetatorii au descoperit ca cerealele integrale si legumele ar putea controla dezvoltarea bolii inca din stadiile incipiente.

Cercetatorii de la Universitatea din Colorado, Statele Unite ale Americii, au incercat sa afle de ce raspunsul pentru incetinirea progresiei acestui tip de cancer este dieta bogata in fibre.

Studiul a fost realizat cu ajutorul soarecilor de laborator care au fost hraniti cu o componenta majora in dietele bazate pe fibre, inositol hexafosfat – IP6. S-a observat apoi evolutia cancerului de prostata, insa s-a putut remarca o reducere dramatica a volumului tumorilor, datorita efectelor componentei majore IP6 asupra vaselor de sange. De fapt, vasele de sange nu au mai suplimentat cu energie tumorile si, astfel, acestea nu s-au mai putut dezvolta. De asemenea, substanta IP6 a redus proteina numita GLUT – 4, o proteina de baza in transportul glucozei.

Legumele crucifere, precum broccoli, varza sau conopida ar putea reprezenta un real ajutor impotriva cancerului. Asadar, progresul cancerului de prostata ar putea reprezenta nu o cauza genetica, ci una alimentara.

Ruxandra Raica

Sursa: www.dailymail.co.uk

Nota pentru articolul «Dieta bogata in fibre lupta contra cancerului de prostata»:5.00/ 5 (2 voturi)
#tags   \   , ,

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate