Revista care te menține sănătos

Știri

Dieta bogata in fibre lupta contra cancerului de prostata

14 ianuarie 2013
Share

O dieta bogata in fibre ar putea preveni progresia cancerului de prostata, impiedicand tumora sa se dezvolte. Cercetatorii au descoperit ca cerealele integrale si legumele ar putea controla dezvoltarea bolii inca din stadiile incipiente.

Cercetatorii de la Universitatea din Colorado, Statele Unite ale Americii, au incercat sa afle de ce raspunsul pentru incetinirea progresiei acestui tip de cancer este dieta bogata in fibre.

Studiul a fost realizat cu ajutorul soarecilor de laborator care au fost hraniti cu o componenta majora in dietele bazate pe fibre, inositol hexafosfat – IP6. S-a observat apoi evolutia cancerului de prostata, insa s-a putut remarca o reducere dramatica a volumului tumorilor, datorita efectelor componentei majore IP6 asupra vaselor de sange. De fapt, vasele de sange nu au mai suplimentat cu energie tumorile si, astfel, acestea nu s-au mai putut dezvolta. De asemenea, substanta IP6 a redus proteina numita GLUT – 4, o proteina de baza in transportul glucozei.

Legumele crucifere, precum broccoli, varza sau conopida ar putea reprezenta un real ajutor impotriva cancerului. Asadar, progresul cancerului de prostata ar putea reprezenta nu o cauza genetica, ci una alimentara.

Ruxandra Raica

Sursa: www.dailymail.co.uk

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.