Revista care te mentine sanatos

Stiri

Primul testicul artificial

31 ianuarie 2012
Share

Primul testicul artificial capabil sa produca sperma poate deveni in curand realitate. In acest sens, cercetatorii americani lucreaza intens la proiect. „In prezent, incercam sa reproducem procesul de productie al spermei intr-un sistem tridimensional (…) Intentionam sa recream un testicul cu toate functiile unuia normal”, sustine dr. Paul Turek, specialist in infertilitatea masculina, San Francisco.

Echipa de cercetatori va construi un testicul fals pe baza celulelor care produc spermatozoizi, apoi va atasa acestuia celule stem. Odata realizat, proiectul va ajuta nu doar barbatii infertili, ci si pe cei care si-au pierdut testiculele in diverse accidente sau sufera de cancer in zona respectiva.

Cristina Ionescu

Sursa: ABC News.go.com

Nota pentru articolul «Primul testicul artificial»:1.50/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate