Revista care te menține sănătos

Cuplu și sex

(P) Stresul, principalul inamic al vieţii sexuale?

19 august 2020
Share
Exclusiv online
(P) Stresul, principalul inamic al vieţii sexuale?

Pasiunea este un element-cheie când vine vorba despre viaţa sexuală, însă, din păcate, foarte mulţi oameni uită acest lucru şi se lasă pradă stresului, ajungând să se bucure din ce în ce mai puţin de viaţa de cuplu.

Aceasta este una dintre greşelile frecvente pe care le fac în general cuplurile, până când, într-o zi, îşi dau seama cât de mult s-au îndepărtat unii de ceilalţi! Citind rândurile de mai jos, atât femeile, cât şi bărbaţii pot afla cum îşi poate pune amprenta stresul asupra vieţii lor sexuale, fără ca măcar să îşi dea seama la timp.

Latura materială, mai importantă decât cea afectivă

Într-un prezent în care oamenii gonesc zi de zi pentru a câştiga suficienţi bani cu ajutorul cărora să se descurce, foarte mulţi sunt cei care uită să îşi mai găsească răgaz pentru a se bucura cu adevărat de viaţa în cuplu. Grijile pentru ziua de mâine, pentru plata facturilor şi pentru asigurarea tuturor celor necesare pentru un trai decent devin prioritare, în detrimentul atenţiei pe care viaţa sexuală o merită!

Oboseala psihică îşi spune cuvântul

Oboseala psihică este la fel de periculoasă ca oboseala fizică: atunci când femeile şi bărbaţii sunt mult prea absorbiţi de responsabilităţile pe care le au, la final de zi nu au destulă energie pentru a-si aduce aminte de pasiunea pe care o simţeau odinioară pentru partener.

Este vorba despre un prag psihic, pe care fiecare persoană în parte trebuie să îl depăşească, astfel încât să aibă o viaţă sexuală satisfăcătoare. Cu ajutorul unor atingeri suave, cu săruturi pătimaşe partenerii pot redescoperi pasiunea de altădată. Astfel, stresul şi oboseala dispar, iar somnul devine mai lin şi mai dulce.

Probleme de ordin fizic

Nu în ultimul rând, oamenii pot ajunge să se confrunte şi cu probleme de ordin fizic din cauza stresului. De exemplu, bărbaţii pot constata la un moment dat că nu mai pot avea erecţii aşa cum se întâmpla odinioară şi că nu le mai pot susţine pe parcursul întregului act sexual. Iar acest lucru este o urmare a stresului.

De preferat este ca bărbaţii să apeleze, în astfel de cazuri, la cele mai bune pastile de potenţă, cu ajutorul cărora să îşi reia viaţa sexuală. Nu este o ruşine pentru nimeni să apeleze la soluţii alternative atunci când corpul nu mai poate face faţă presiunii, dimpotrivă: este un plus că bărbaţii recunosc că au nevoie de ajutor.

În foarte multe dintre cazuri, calitatea sexului scade nu atât pentru că partenerii nu mai simt pasiune, ci pur şi simplu pentru că se lasă absorbiţi mai mult de latura materială şi uită cât de important este să lucreze în mod constant la menţinerea pasiunii în cuplu.

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.