Revista care te menține sănătos

Coronavirus

Oamenii de ştiinţă israelieni anunţă descoperirea unui anticorp ce poate neutraliza COVID-19

Alin Claudiu Popescu; sursa: israel21c.org
9 noiembrie 2020
Share
Oamenii de ştiinţă israelieni anunţă descoperirea unui anticorp ce poate neutraliza COVID-19

Veşti extrem de încurajatoare din Israel, acolo unde ministrul Apărării Naftali Bennett a anunţat că oamenii de ştiinţă israelieni au descoperit un anticorp monoclonal de neutralizare, esenţial în lupta cu noul coronavirus.

Acest anticorp „poate neutraliza boala cauzată de coronavirus în organismele purtătorilor”, spune Naftali Bennett care subliniază faptul că formula a fost deja brevetată, iar autorităţile din Israel caută o companie care să aibă capacitatea de a produce noul tratament în cantităţi suficiente.

Faza de dezvoltare a anticorpului a fost finalizată

Cercetarea aparţine Institutului pentru Cercetări Biologice din Israel, o instituţie guvernamentală care în mod normal se ocupă cu proiecte de apărare. De la începutul crizei coronavirusului, instituţia lucrează împreună cu cele mai importante institute din Israel la descoperirea unui tratament împotriva noului coronavirus.

Conform directorului Institutului pentru Cercetări Biologice din Israel, Shmuel Shapira, anticorpul izolat este monoclonal, ceea ce înseamnă că provine de la o singură celulă. Acesta poate fi mai eficient în lupta cu coronavirusul decât un anticorp policlonal, care provine de la două sau mai multe celule. În ultima perioadă, institutul din Israel a colectat plasmă de la pacienţii vindecaţi de COVID-19, în condiţiile în care anticorpii găsiţi în aceasta pot fi baza unui tratament eficient împotriva noului coronavirus.

Ce urmează? Faza de dezvoltare a anticorpului este finalizată, iar mai departe oamenii de ştiinţă vor mai continua testările câteva luni, care vor fi urmate de diverse procese de aprobare, specifice reglementărilor din Israel. Abia ulterior, dacă rezultatele vor fi pozitive, se poate începe fabricarea la scară largă a unui tratament.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.