Revista care te menține sănătos

Știri

Muzica sporeste secretia de dopamina a creierului

7 februarie 2011
Share

Placerea intensa resimtita de oameni in timp ce asculta muzica declanseaza la nivelul creierului secretia de dopamina, un neurotransmitator implicat in aparitia senzatiei de placere, provocata de preparatele gustoase, actul sexual, bani si droguri, potrivit unui studiu recent.

Cercetatorii de la Universitatea McGill din Montreal au scanat activitatea cerebrala a voluntarilor in timp ce acestia ascultau muzica. In paralel, cativa senzori transmiteau informatii despre ritmul cardiac, cel respirator si temperatura corporala a voluntarilor. Potrivit rezultatelor studiului, dopamina este secretata atat in perioada de anticipare a placerii provocate de muzica ascultata, cat si in perioada declansarii „frisonului de placere”, considerat momentul de varf din punct de vedere emotional. Cercetatorii au declarat ca rezultatele studiului ne ajuta sa intelegem mai bine de ce muzica poate fi utilizata cu mare eficienta in timpul unor ritualuri sau in filme, cu scopul de a induce o stare hedonica.

Sursa: www.news.discovery.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.