Revista care te mentine sanatos

Stiri

Tratament promitator in scleroza multipla

23 iulie 2013
Share

Un nou studiu pune in lumina modul in care celulele regenereaza invelisul protector din jurul fibrelor nervoase din creier. Acest invelis este realizat dintr-o substanta numita mielina, ce formeaza o teaca protectoare, si este neaparat necesar in ceea ce priveste transmiterea semnalelor nervoase, autorizeaza vederea etc. In cazul pacientilor care sufera de scleroza multipla, stratul protector care inconjoara fibrele nervoase, teaca de mielina, este deteriorat.

Studiul realizat de expertii universitatilor din Edinburgh si Cambridge, Marea Britanie, a descoperit ca celulele imune (macrofage) ajuta la regenerarea mielinei.

Aceste celule elibereaza practic un compus numit activin-A, ce activeaza producerea de mielina. Terapiile deja existente actioneaza prin reducerea prejudiciului initial adus mielinei, fara a promova insa regenerarea. Astfel, acest studiu ar putea conduce la aparitia unor noi tratamente care sa regenereze mielina si sa ajute la redobandirea functiilor pierdute la pacientii cu scleroza multipla.

 

Ruxandra Raica

Sursa: Naturalnews.com

Nota pentru articolul «Tratament promitator in scleroza multipla»:2.33/ 5 (3 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate