Revista care te menține sănătos

Știri

Ministerul Sanatatii intentioneaza sa creasca pretul alocatiilor de hrana din spitale

13 iulie 2012
Share

Avand in vedere evolutia preturilor la marfurile alimentare in perioada mai 2008-februarie 2012, precum si elementele specifice alimentatiei in cazul anumitor boli, Ministerul Sanatatii intentioneaza sa mareasca, din luna august, nivelul alocatiilor de hrana pentru consumurile colective din unitatile sanitare publice.

Potrivit comunicatului de presa dat publicitatii de reprezentantii ministerului, baremul privind alocatiile de hrana pentru consumurile colective din unitatile sanitare publice nu a mai fost modificat din anul 2008, nivelul acestuia situandu-se in prezent intre 7 si 13 lei pentru bolnavii adulti (corespunzator bolilor pentru care sunt internati) si intre 1,8 lei si 14,5 lei pentru copii, pe categorii de varsta si afectiuni.

Propunerile privind nivelul alocatiilor de hrana incepand cu luna august sunt intre 9,5 si 17 lei pentru bolnavii adulti (corespunzator bolilor pentru care sunt internati) si 2,5 lei si 16 lei pentru copii, pe categorii de varsta si afectiuni.

Tot in respectivul comunicat de presa se mai arata ca autoritatile locale care detin management spitalicesc pot creste baremul stabilit de hotararea de guvern prin hotarari de consiliu, dar vor suporta majorarile din bugetele proprii. La fel si persoanele fizice beneficiare pot solicita majorarea acestor baremuri, dar vor suporta cheltuielile suplimentare corespunzatoare.

Cristina Ionescu

#tags   \   ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.