Revista care te mentine sanatos

Stiri

Cafeaua v-ar putea proteja impotriva cancerului orofaringian

19 decembrie 2012
Share

Stim deja ca o ceasca de cafea pe zi protejeaza femeile impotriva cancerului de piele si a atacului vascular cerebral. Un nou studiu indica insa ca persoanele care consuma cafea isi protejeaza si gatul.

Acest studiu realizat de americani demonstreaza faptul ca alcaloidul extras din boabele de cafea (cofeina) reduce riscul unui deces provocat de cancerul orofaringian.

Tipurile de cancer orofaringian pot afecta gatul, amigdalele si sunt tumori legate direct de consumul de tutun si alcool. Din pacate, cazurile se pare ca sunt in crestere. Studiul a inceput in anul 1982 si a urmarit, pe o perioada de 26 de ani, mai mult de 960.000 de persoane (barbati si femei) care nu aveau cancer la inceputul studiului. Pe parcursul anilor, cercetatorii au inregistrat 868 de decese cauzate de cancerul orofaringian. S-a constatat, in egala masura, ca 4 cesti de cafea pe zi reduc cu pana la 49% riscul de cancer orofaringian.

Ruxandra Raica

Sursa: www.topsante.com

Nota pentru articolul «Cafeaua v-ar putea proteja impotriva cancerului orofaringian»:2.00/ 5 (2 voturi)
#tags   \   , ,

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate