Revista care te menține sănătos

Știri

Noua metoda de depistare a cancerului de col uterin

3 mai 2011
Share

Luna mai vine cu noutati din partea Centrului Medical Medsana care aduce in Romania cea mai noua metoda de screening citologic, ce permite un plus de acuratete in interpretarea rezultatelor, numita tehnica citologiei in mediu lichid.

Metoda citologiei in mediu lichid permite utilizarea pentru analizare a 99% dintre celulele recoltate, spre deosebire de numai 20% in cazul tehnicii conventionale.

Prin intermediul noii metode de lucru, acum este posibila efectuarea testului Papanicolau fara a fi prezent riscul unei a doua prelevari, iar din acelasi recipient se poate efectua si testul HPV.

Tara noastra este fruntasa in Europa in cazurile de cancer de col uterin, anual inregistrandu-se peste 3.400 de noi cazuri ale acestei afectiuni. Cancerul de col uterin este o boala grava, insa poate fi tratata si vindecata daca este descoperita din timp.

Statisticile arata ca femeile care se prezinta periodic la medicul ginecolog pentru un set complet de analize de screening prezinta un risc cu 80% mai mic de a suferi de cancer de col uterin.

Text: Paula Rotaru

Nota pentru articolul «Noua metoda de depistare a cancerului de col uterin»:5.00/ 5 (2 voturi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.

Sunt de acord cu politica de confidențialitate