Revista care te menține sănătos

Știri

Stresul parental ar putea fi cauza tulburarilor de anxietate la femei

29 august 2012
Share

Riscul tulburarilor de anxietate la femei si comportamentul disfunctional social pot depinde de experientele parintilor, in special de experientele din tinerete ale tatilor, potrivit cercetatorilor de la Universitatea Tufts. Studiul sugereaza ca stresul cauzat de instabilitatea sociala din tinerete poate duce la tulburari psihiatrice in cazul femeilor de-a lungul mai multor generatii.

Efectele pe termen lung ale stresului pot fi daunatoare, printre ele numarandu-se instabilitatea sociala, comportamentul anxios etc.

In urma studiului realizat pe soarecii de laborator, nu s-au observat astfel de schimbari comportamentale ale masculilor, in timp ce femelele au transmis urmatoarelor generatii aceste comportamente. In prezent se fac cercetari biochimice la nivelul spermei tatilor stresati. Astfel, se va putea determina daca aceste fenomene sunt similare si la oameni.

Ruxandra Raica

Sursa: www.newkerala.com

Nota pentru articolul «Stresul parental ar putea fi cauza tulburarilor de anxietate la femei»:3.67/ 5 (3 voturi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.

Sunt de acord cu politica de confidențialitate