Revista care te mentine sanatos

Stiri

Stresul parental ar putea fi cauza tulburarilor de anxietate la femei

29 august 2012
Share

Riscul tulburarilor de anxietate la femei si comportamentul disfunctional social pot depinde de experientele parintilor, in special de experientele din tinerete ale tatilor, potrivit cercetatorilor de la Universitatea Tufts. Studiul sugereaza ca stresul cauzat de instabilitatea sociala din tinerete poate duce la tulburari psihiatrice in cazul femeilor de-a lungul mai multor generatii.

Efectele pe termen lung ale stresului pot fi daunatoare, printre ele numarandu-se instabilitatea sociala, comportamentul anxios etc.

In urma studiului realizat pe soarecii de laborator, nu s-au observat astfel de schimbari comportamentale ale masculilor, in timp ce femelele au transmis urmatoarelor generatii aceste comportamente. In prezent se fac cercetari biochimice la nivelul spermei tatilor stresati. Astfel, se va putea determina daca aceste fenomene sunt similare si la oameni.

Ruxandra Raica

Sursa: www.newkerala.com

Nota pentru articolul «Stresul parental ar putea fi cauza tulburarilor de anxietate la femei»:3.67/ 5 (3 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate