Revista care te mentine sanatos

Stiri

Grasimea de pe abdomen, strans legata de cancerul ovarian

13 noiembrie 2011
Share

Cercetatorii americani au ajuns la o concluzie interesanta in ceea ce priveste grasimea de pe abdomen: se pare ca aceasta are stransa legatura cu aparitia cancerului ovarian.Argumentul specialistilor este urmatorul: celulele grase care asigura nutrimentele si energia de care are nevoie o tumora pentru a se dezvolta rapid sunt situate in tesutul din abdomenul superior, cu rolul de a sustine organele din aceasta zona.

In plus, acest tesut gras contine o cantitate mare de lipide, ceea ce face ca celulele canceroase care duc la cancerul ovarian sa primeasca energia necesara pentru a se dezvolta.

Si asta nu e tot. Aceiasi cercetatori sustin ca tesutul gras din zona abdomenului superior, bogat in lipide, ar putea fi responsabil si de aparitia cancerului gastric, mamar si a celui de colon.

 

Cristina Ionescu

Nota pentru articolul «Grasimea de pe abdomen, strans legata de cancerul ovarian»:4.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate