Revista care te mentine sanatos

Stiri

Martie, cea mai propice luna pentru interventii chirurgicale?

30 ianuarie 2012
Share

Pacientii care sufera o operatie in luna martie au mai multe sanse de supravietuire, spun cercetatorii, potrivit unui studiu care a analizat aproximativ 200.000 de pacienti bolnavi de cancer pulmonar, tratati pe timpul iernii. In urma acestor analize, se pare ca persoanele tratate iarna au prezentat un risc cu 33% mai mare de a deceda.

Cresteri similare au fost observate si in ceea ce priveste alte proceduri, precum bypass-ul cardiac. Cercetatorii americani au legat acest lucru de variatiile sezoniere ale unor factori precum depresia si stilul de viata, raporteaza Daily Mail.

Potrivit studiului, se pare ca martie si aprilie sunt cele mai bune luni pentru anumite operatii si tratamente, spre deosebire de luna august, de exemplu, atunci cand expunerea la soare slabeste sistemul imunitar.

Ruxandra Raica

Sursa: www.newkerala.com

Nota pentru articolul «Martie, cea mai propice luna pentru interventii chirurgicale?»:4.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate