Revista care te mentine sanatos

Stiri

Luteolina, aliatul impotriva cancerului de colon

28 ianuarie 2012
Share

Un nutrient vital, intalnit in anumite legume si alimente, ar putea ajuta la protejarea impotriva cancerului de colon. Luteolina este un flavonoid care se gaseste in legume, dar si in alte alimente. Cu ajutorul unor analize de laborator s-a demonstrat ca luteolina are proprietati antiinflamatoare, antioxidante si anticancerigene, luptand asadar cu succes impotriva cancerului.

O noua cercetare dezvaluie ca luteolina impiedica diviziunea celulara in interiorul tumorilor canceroase, de unde rezulta moartea acestora. Studiul reprezinta un pas inainte in intelegerea modului in care actioneaza flavonoizii.

Telina (in special frunzele de telina), ardeii iuti, morcovii, uleiul de masline, polenul, menta, papadia si rozmarinul contin luteolina, care protejeaza organismul de actiunea radicalilor liberi.

Ruxandra Raica

Sursa: www.newkerala.com

Nota pentru articolul «Luteolina, aliatul impotriva cancerului de colon»:2.33/ 5 (3 voturi)
#tags   \  

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate