Revista care te mentine sanatos

Stiri

A fost inventat cardul care depisteaza infectia cu virusul HIV

9 august 2011
Share

Avand marimea unui card obisnuit, noul dispozitiv mChip are posibilitatea de a va testa sangele si de a va oferi un raspuns eficient in doar 15 minute.

Inventia apartine profesorului Samuel Sia, cercetator in cadrul Universitatii Columbia din New York, iar costurile necesare fabricarii acestui test de depistare HIV nu depasesc 1 dolar.

Inaintea lansarii pe piata, au fost efectuate teste cu ajutorul unui prototip care a demonstrat o precizie de 95% in cazul infectiilor cu virusul HIV si o acuratete a rezultatelor de 75% in cazul sifilisului.

Procedura similara testelor de sarcina

Cardul este format din zece zone de detectie prin care trece sangele, iar rezultatele pozitive sau negative sunt oferite intr-o anumita culoare, procedura similara testelor de sarcina.

„Scopul nostru este sa cream o serie de teste accesibile pacientilor din orice colt al lumii, astfel incat sa nu fie obligati sa mearga la o clinica pentru a face un test de sange, dupa care sa fie nevoiti sa astepte zile intregi rezultatele analizelor”, sustine inventatorul cardului.

Text: Paula Rotaru

Sursa: www.dailymail.co.uk

Nota pentru articolul «A fost inventat cardul care depisteaza infectia cu virusul HIV»:1.50/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate