Revista care te menține sănătos

Știri

Lentile speciale ce reduc riscul de miopie

31 octombrie 2012
Share

Oamenii de stiinta americani sunt pe punctul de a finaliza o potentiala metoda prin care se va reduce semnificativ riscul de miopie. Aceasta nu este o boala, ci mai degraba o conditie mostenita sau aparuta ca urmare a unor activitati care solicita vederea pe perioade lungi, cum este cititul, de exemplu.

Lentilele realizate de catre expertii de la Universitatea de Stat din New York pot reduce deformarea globului ocular care, in mod normal, este rotund, insa in cazul pacientilor cu miopie are forma ovala, asemanatoare cu a unui ou. Din aceasta cauza, lumina nu mai este focalizata pe retina, ci in fata acesteia, cauzand dificultati in vederea obiectelor situate la distanta, incruntarea fruntii si dureri frecvente de cap.

Aceste lentile experimentale au atat rol preventiv, cat si de remediere a unei miopii in stadii incipiente si vor putea fi folosite atat de catre adulti, cat si de copii.

Paula Rotaru

Sursa: http://eyescare.net

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.