Revista care te menține sănătos

Nutriție

Legumele bio, ideale pentru gatit si… sanatate

1 noiembrie 2008
Share

Gandeste-te la o banala plimbare prin piata. Iti faci loc cu greu prin aglomeratie si observi ca peste tot e culoare, atat in comportamentul si limbajul precupetilor, cat si pe tarabele mari cu produse de vanzare.

Legumele si fructele arata excelent – parca ar fi din poze, parca ar fi de plastic… toata lumea cumpara. Intr-un coltisor, o batranica adusa de spate asaza cu migala pe un ziar cativa morcovi mici, cateva vinete nu tocmai perfecte, cateva cepe si funii de usturoi. Te intreaba: „Nu vrei, maica, legume curate, de la mine din gradina?” Gandeste-te bine inainte sa refuzi privilegiul de a gati cu legume ecologice si sanatoase!

Primul lucru pe care trebui sa il intelegi este faptul ca legumele bio nu sunt cele supradimensionate si fara gust de pe rafturile supermarketurilor. Romanii au avantajul de a avea acces la gustul, parfumul si consistenta reala a legumelor. Noi le numim „legume de la tara”. Ele sunt crescute de tarani cu apa de la ploaie si ingrasamant de la animale, nu au forma si marime standardizata si mai ales sunt produse care au imperfectiuni.

Direct de la Natura
Legumele BIO provin din seminte care nu au suferit modificari genetice (Non Genetic Modified – NGM) si sunt crescute in mod natural, fara folosirea pesticidelor si a fertilizatorilor chimici. Inexistenta fertilizatorilor si a altor produse chimice (intaritori, medicamente sau conservanti) introdusi chiar in procesul de crestere le va conferi o perioada de valabilitate redusa precum si un factor mare de perisabilitate. Legumele BIO sunt crescute in pamant, nu in sere hidroponice sau alte sisteme artificiale de crestere. Legumele BIO sunt culese in momentul coacerii, sau cu 2-3 zile inainte. Legumele BIO nu sunt produse in cantitati foarte mari si se pot recunoaste in magazine dupa pretul ridicat, in comparatie cu alte produse similare comercializate. Avantaje pentru sanatate
nutrienti naturali, usor asimilabili de organism, fara a incarca cu chimicale celulele corpului; o cantitate mai mare de vitamine si minerale; gust si parfum; un nivel superior de energie pe care il transfera consumatorilor; confera o senzatie de satietate si satisfactie superioara.
Shambala Active Center
Bd. Dacia, nr. 74
Tel: 0726. 67. 85. 26

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.