Revista care te menține sănătos

Interviu

Iuliana Pepene: „Acceptarea aduce fericire şi te ţine departe de angoase şi depresii“

Elena Coroianu; Foto Antena 1
10 noiembrie 2022
Share
 • Pe Iuliana Pepene o puteţi urmări în fiecare zi de luni până vineri, de la ora 06:00, la Antena 1, coleg de Observator, fiindu-i Bogdan Alecsandru. Printre altele, am vorbit cu ştirista despre dragostea sa pentru ştiri, maşini şi motoare; despre probleme de sănătate şi secrete de beauty.

  Pe lângă profesionalismul cu care îşi face meseria, Iuliana Pepene are un as în plus în mânecă – numele deosebit – care o face să rămână uşor în memoria publicului. Pentru că a fost un copil „hotărât şi dârz”, Iuliana Pepene nu a fost nicodată tachinată pentru numele său în copilarie. În plus, „am ştiut mereu să mă fac plăcută şi de cele mai multe ori foloseam şi folosesc autoironia, ceea ce face ca glumele să nu apară, iar respectul să vină ca feedback“, mărturiseşte vedeta al cărei fruct preferat este… pepenele, desigur. „Are puţine calorii, conţine multă apă şi este foarte sănătos. Iar Mark Twain spunea despre pepene că «Este un produs de lux al acestei lumi. Când îl guşti, îţi dai seama ce mănâncă îngerii. Cine sunt eu să îl contrazic?”.

  Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena Multivitamine şi Minerale Naturalis, un mix de 17 vitamine şi minerale esenţiale pentru buna funcţionare a organismului.

  Iuliana Pepene: „Acceptarea aduce fericire şi te ţine departe de angoase şi depresii“
  Vezi tot
  < Inapoi
  Urmatorul >
 • https://www.farmaciata.ro/iuliana-pepene-acceptarea-aduce-fericire-si-te-tine-departe-de-angoase-si-depresii/

  Farmacia Ta: De ce ai ales jurnalismul?

  Iuliana Pepene: Încă din clasele primare îmi plăcea să citesc cu intonaţie, adoram să recit poezii şi nu lipseam niciodată de la festivalul in memoriam Mihai Eminescu, pe care şcoala îl organiza în fiecare an la 15 ianuarie. Mama mi-a insuflat această pasiune încă din copilărie, când îmi citea, atât de frumos, poveşti. În liceu am avut o revelaţie şi am spus „Eu vreau să devin prezentator de ştiri!”. Nimeni nu m-a luat în seamă, pentru că nu am avut rude ori apropiaţi care să aibă vreo legătură cu această meserie. Însă din acel moment am muncit în fiecare zi şi am pus câte o cărămidă la temelia visului meu care a devenit realitate.

  De ce ştiri şi nu divertisment, de exemplu?

  Nu am exclus nicio secundă divertismentul. Sunt o fire jovială, deschisă, spontană şi cred că aş face faţă cu brio unui proiect de divertisment.

  Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar Tonico Forte; care combate oboseala, întăreşte rezistenţa organismului şi sprijină procesul de învăţare şi memorare.

  Vezi tot
  < Inapoi
  Urmatorul >
 • https://www.farmaciata.ro/iuliana-pepene-acceptarea-aduce-fericire-si-te-tine-departe-de-angoase-si-depresii/

  Eşti o fire matinală? Care este programul tău zilnic?

  Sunt o fire matinală dacă mă trezesc pentru ceea ce mă împlineşte. Programul, care unora li se pare de neconceput, este unul pe cât se poate de normal pentru mine pentru că tot ceea ce fac, fac cu pasiune, dedicare şi satisfacţie. În fiecare dimineaţă mă trezesc la ora 3:30, la ora 4:00 sunt în redacţia antena1, unde verific ştirile şi mă documentez pentru programul live de 2 ore. La ora 5:00 merg la cabina de machiaj, iar la 6:00 sunt LIVE, cu adrenalină şi zâmbetul pe buze. Trăiesc pentru porţia mea zilnică de necunoscut, de neprevăzut, de jurnal în direct.

  Dacă ai scrie un articol, care să rezume viaţa ta de până acum, ce titlu ar avea?

  „Joaca de-a neprevăzutul“. Trăiesc sa fiu surprinsă, îmi place să explorez, să accept, să asimilez, să mă adaptez şi să improvizez.

  Vezi tot
  < Inapoi
  Urmatorul >
 • https://www.farmaciata.ro/iuliana-pepene-acceptarea-aduce-fericire-si-te-tine-departe-de-angoase-si-depresii/

  Ce înseamnă pentru Iuliana Pepene fericirea?

  Fericirea înseamnă acceptare. Să te accepţi cu defecte, să te amuzi de greşeli, să fii autoironic, să te iubeşti chiar şi atunci când comiţi cele mai straşnice greşeli, să tratezi totul cu umor. Sarcasmul şi umorul m-au scos din cele mai mari încurcături.

  Dacă ai putea să-ţi alegi o super putere, care ar fi aceea?

  Perseverenţa. În drumul spre visul meu mi-am dărâmat multe bariere psihologice. Şi toate acestea datorită perseverenţei. Nu este de-ajuns să-ţi doreşti, trebuie să fii hotărât, să munceşti în fiecare zi, puţin câte puţin, să ai răbdare, să-ţi dai răgaz să-ţi tragi sufletul şi să o iei de la capăt până în ziua în care primeşti confirmarea că munca ta nu a fost în zadar. Şi nici atunci să nu te opreşti! Reuşitele înseamnă perseverenţă, consecvenţă şi dedicare.

  Vezi tot
  < Inapoi
  Urmatorul >
 • https://www.farmaciata.ro/iuliana-pepene-acceptarea-aduce-fericire-si-te-tine-departe-de-angoase-si-depresii/

  De unde a apărut dragostea pentru maşini? Care este cea mai mare dorinţă la acest capitol?

  Pasiunile mele vin din copilărie. De la mama am luat pasiunea de a citi, fraza, interpreta, de la tatăl meu am înclinaţia spre o latură mai masculină, automobilismul. Nu a existat dată să nu stau în dreapta tatălui meu când repara ceva la maşină. Ba chiar îmi băgăm şi eu nasul încercând să-i fiu ucenic. Îmi place tot ce implică munca practică, este o terapie pentru mine. Dacă unii au pasiunea pentru lego, eu ador de demontez şi să montez la loc. Îmi plac „jocurile” de logică, sunt pragmatică şi datorită activităţilor alături de tatăl meu, reuşesc cu brio să-mi dau seama de ceea ce nu funcţionează bine când vine vorba de mecanică, însă nu mă dau în lături nici când trebuie să montez prize în casă.

  Hobby-uri relaxante pentru o minte relaxată

  Ce alte hobby-uri ai? Dar mici plăceri (vinovate sau nu)?

  De curând sunt motociclistă cu acte în regulă. Şi este o plăcere vinovată. Părinţii mei au fost total împotrivă când a venit vorba de pasiunea mea pentru motociclete. Însă mi-am dorit să-mi demonstrez mie că pot. Este un sport extrem pentru că, ştim cu toţii, este destul de periculos, mai ales în traficul bucureştean.

  Vezi tot
  < Inapoi
  Urmatorul >
 • https://www.farmaciata.ro/iuliana-pepene-acceptarea-aduce-fericire-si-te-tine-departe-de-angoase-si-depresii/

  Ce înseamnă pentru tine un stil de viaţă sănătos?

  Pe lângă alimentaţie şi sport, subiecte pe care toată lumea pune accentul, eu aş vrea să subliniez importanţa pauzelor. Trăim într-o vâltoare, într-un haos, agitaţie şi uităm să ne oferim timp nouă. Avem foarte multe activităţi zilnice, petrecem mult timp în trafic, stăm mult timp cu telefonul în mână ori la ureche, însă mi-aş dori ca toată lumea să aibă minimul de „egoism” ca într-o lună, o zi să fie de repaus. O zi în care fiecare să se răsfeţe cu ceea ce le face bine la moral. Dacă tu nu te respecţi, nimeni nu o s-o facă!

  Depresia este considerată boala secolului. Când viaţa te-a pus la încercare, ai reuşit să eviţi această „panta alunecoasă”? Cum?

  Nu am avut timp de depresie. Îmi place să spun asta mereu, că nu am timp de decepţii, de suferinţe, pentru că îmi place să muncesc, îmi ţin mereu mintea ocupată, angrenată să lucreze pentru construirea visurilor mele. Am învăţat să mă iert şi este unul dintre cele mai bune exerciţii, pe care îl recomand cu sufletul deschis. Mă accept, acceptarea aduce fericire şi te ţine departe de angoase şi depresii.

  Vezi tot
  < Inapoi
  Urmatorul >
 • https://www.farmaciata.ro/iuliana-pepene-acceptarea-aduce-fericire-si-te-tine-departe-de-angoase-si-depresii/

  Care este secretul frumuseţii tale? În ce constă ritualul tău de îngrijire?

  Nu fac scamatorii când vine vorba de Beauty. În fiecare lună îmi fac timp pentru un tratament facial, iar acasă îmi prepar măşti naturiste. Îmi place scrub-ul cu miere şi mălai, folosesc produse de curăţare a tenului şi hidratare. Aici trebuie să mulţumesc genei şi mamei Natura.

  Sportul face parte din viaţa ta? Ce preferinţe ai la acest capitol?

  Încerc să ajung cât de des pot la sală unde fac un program simplu de cardio. Îmi plac plimbările prin parc cu o companie bună, unde beneficiile vin şi din punct de vedere fizic, dar şi psihic, o discuţie care să te facă să uiţi câte mii de paşi ai făcut …este mereu binevenită.

  Un gând pentru cititorii revistei.

  Nu încetaţi să zâmbiţi, chiar şi atunci când vedeţi frunţi încruntate, să vă acceptaţi aşa cum sunteţi voi, pentru că nimeni nu e ca voi şi asta vă face speciali!

  Vezi tot
  < Inapoi
  Urmatorul >
#tags   \   ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.