Revista care te menține sănătos

Interviu

Catena sustine campionii Romaniei la Jocurile Olimpice de la Londra

5 septembrie 2017
Share

A XXX-a editie a Jocurilor Olimpice se va desfasura la Londra, Marea Britanie, in perioada 27 iulie – 12 august 2012. Si pentru ca sanatatea sportivilor este pe primul loc, anul acesta, CATENA este partener al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman si sustine campionii Romaniei la Olimpiada de la Londra 2012. Potrivit ultimelor estimari, lotul Romaniei la Jocurile Olimpice de anul acesta este compus pana in prezent din 102 sportivi care vor concura la cel putin 12 sporturi.

Comitetul Olimpic si Sportiv Roman a stabilit obiectivul Romaniei la Jocurile Olimpice de la Londra: cucerirea a cel putin 10 medalii, dintre care trei de aur.

Sa patrundem insa in lumea de poveste, dar si de sacrificiu a unora dintre cei mai importanti sportivi romani care au scris istoria Jocurilor Olimpice.

Catalina Ponor se poate mandri cu medalia de aur castigata la Jocurile Olimpice de la Atena, Grecia, desfasurate in anul 2004, ca membra in echipa romana de gimnastica, dobandind la aceeasi olimpiada cate doua medalii de aur, la barna si la sol. Catalina, care a fost supusa anul trecut unei operatii de curatare a aortei, a revenit anul acesta, la doi ani dupa ce renuntase la sportul de performanta, in cadrul campionatului de gimnastica de la Bruxelles, Belgia, semn ca uneori cariera cere sacrificii, insa munca si talentul isi spun cuvantul.

S_IZBASA_-_COMPETITIE1Sandra Izbasa, gimnasta romana de talie mondiala, a participat la Jocurile Olimpice din anul 2008 de la Beijing, China, unde a obtinut medalia de aur la sol si medalia de bronz alaturi de alte 3 colege in competitia pe echipe. In trecut, Sandra a avut probleme de sanatate, si-a rupt tendonul lui Ahile si, desi a suferit mult la recuperare, a demonstrat ca ea si gimnastica au multe lucruri in comun. “Eu am obiective, nu asteptari. Principalul meu adversar sunt eu insami”, declara Sandra, intrebata fiind despre Jocurile Olimpice de anul acesta.

Marian Dragulescu – sportivul in varsta de 32 de ani se poate mandri cu participarea la Olimpiada de la Atena, Grecia, din anul 2004, unde si-a ajutat echipa la castigarea medaliei de bronz. De asemenea, a castigat medalia de argint la sol si medalia de bronz la sarituri. Si cum niciun sportiv nu este ferit de probleme, Marian Dragulescu a fost si el urmarit de accidentari, a intampinat probleme la glezna dreapta si a fost chiar operat. „A fost o interventie dificila, reconstructie de ligamente la glezna. Daca o sa fiu sanatos, sper ca de aceasta data sa fie cu noroc si sa castig titlul olimpic, declara Marian in anul 2011.

79028162_szaboEcaterina Szabo, fosta campioana olimpica la gimnastica, multipla medaliata la Jocurile Olimpice de vara din 1984, Los Angeles, SUA, este una dintre gloriile gimnasticii romanesti. Traieste in prezent in Franta, insa spune ca s-ar intoarce cu drag in Romania. A cunoscut gloria, a fost aplaudata de milioane de oameni, insa in prezent traieste o drama, avand hernie de disc la patru vertebre, operatiile fiind neaparat necesare.

Povestea primelor Jocuri Olimpice incepe in anul 776 i.Hr. in Grecia Antica iar in zilele noastre celebreaza cele mai bune performante sportive. Oraselul Olympia era gazda concursurilor de agilitate si putere, iar Festivalul Olimpic incepea cu prima luna plina dupa solstitiul de vara, repetandu-se la fiecare 1.417 zile. Torta olimpica este o traditie a Jocurilor Olimpice a carei defilare se desfasoara in perioada 19 mai – 27 iulie, inaintea Jocurilor. Durata lor nu poate depasi 15 zile si se desfasoara o data la 4 ani.

Noi, cei care privim si aplaudam sportivii romani din fata televizoarelor, nu putem decat sa ii admiram si sa le multumim pentru devotamentul si sacrificiile facute!

Si nu uita, vino in Farmaciile CATENA sa iti intregesti colectia de campioni. 10 vederi cu imagini ale campionilor romani te asteapta in farmacie. La fiecare 15 lei platiti, adauga inca un sportiv la colectia ta de campioni!

Text: Ruxandra Raica

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.