Revista care te mentine sanatos

Stiri

Hepatita C ar putea fi tratata?

1 februarie 2012
Share

Oamenii de stiinta au gasit o metoda de a bloca virusul hepatitei C, de pe urma careia ar putea beneficia peste 170 milioane de oameni din intreaga lume. Descoperirea deschide calea catre noi terapii care ar putea trata virusul hepatitei C, terapii care vizeaza in mod normal ficatul, acesta fiind unul dintre principalele organe supus transplanturilor in intreaga lume.

Virusul hepatitei C se transmite prin sange si nu numai, iar pana la ora actuala nu exista niciun vaccin care sa previna aceasta afectiune.

Echipa de specialisti a dezvoltat un inhibitor al carui rol este de a micsora dimensiunea particulelor de grasime gazda din celulele hepatice si de a impiedica multiplicarea si infectarea altor celule.

Ruxandra Raica

Sursa: www.newkerala.com

Nota pentru articolul «Hepatita C ar putea fi tratata?»:2.70/ 5 (10 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate