Revista care te menține sănătos

Știri

Glandele sudoripare ecrine, benefice in tratarea ranilor

26 noiembrie 2012
Share

Glandele sudoripare care ne fac sa transpiram si care sunt vitale pentru sanatatea noastra ar putea ajuta la vindecare ranilor, spun cercetatorii. Pielea are milioane de glande sudoripare ecrine (un tip de glanda sudoripara care elimina secretia printr-un canal excretor, ce se deschide direct la suprafata pielii printr-un por) ce ajuta organismul sa se raceasca dupa ce ati mers la sala sau dupa o zi foarte calduroasa.

Potrivit Universitatii din Michigan, Statele Unite ale Americii, aceste glande joaca un rol-cheie in ceea ce priveste furnizarea celulelor necesare pentru recuperarea ranilor pielii, precum zgarieturi, arsuri sau ulcere.

Ulcerele cutanate – inclusiv cele cauzate de diabetul zaharat sau de ranile provocate de statul prea mult in pat – se vindeca greu, iar tratamentul implica foarte multe costuri. Glandele sudoripare ecrine stocheaza un rezervor important de celule stem adulte care ajuta la vindecarea ranilor, asadar acestea joaca un rol vital in tratarea lor.

Ruxandra Raica

Sursa: www.newkerala.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.