Revista care te menține sănătos

Știri

Geriatria si gerontologia in Romania, 65 de ani de prezenta nationala si internationala

26 octombrie 2017
Share
Geriatria si gerontologia in Romania, 65 de ani de prezenta nationala si internationala

Peste 200 de medici, atat din Romania, cat si din strainatate, au participat in perioada 19-22 octombrie 2017 la cel de-al IX-lea Congres National de Geriatrie si Gerontologie desfasurat in cadrul Institutului „Ana Aslan” – Otopeni. Evenimentul a fost unul aniversar, deoarece anul acesta s-au implinit 65 de ani de la infiintarea Institutului, 60 de ani de la brevetarea Gerovitalului care a facut-o pe Ana Aslan celebra, dar si 120 de ani de la nasterea profesoarei. Un moment important s-a desfasurat vineri, 20 octombrie, cu ocazia Simpozionului National de Gerontopsihologie, cu tema „Actualitati si perspective in gerontopsihologie”.

Au participat personalitati internationale

Printre invitati s-au numarat si personalitati de renume mondial: prof. dr. Gloria Gutman, Universitatea Simon Fraser din Canada, vicepresedinte al International Longevity Centre, dar si prof. dr. Mario Barbagallo, Universitatea din Palermo, Italia. Printre temele abordate in cadrul Congresului s-au numarat „Longevitatea si secretele centenarilor”, „Metoda de tratament Ana Aslan”, „Promovarea sanatatii si managementul factorilor de risc ce tin de stilul de viata la varstnici – studiul RAHEO”, „Gerovital H3 – noi mecanisme de actiune ale celui mai longeviv medicament geriatric”. In cadrul simpozionului de gerontopsihologie s-a discutat despre abordarea terapeutica pentru reeducarea tulburarii de limbaj in afectiunile neurodegenerative, perspectivele gerontopsihologice pentru suportul pensionarilor activi profesional, dar si despre efectele psihologice si fiziologice ale medicinei traditionale chineze asupra imbatranirii. Revista Farmacia Ta a fost partener media al evenimentului.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.