Revista care te menține sănătos

Psihologie

Ganditi pozitiv! Optimismul creste capacitatea de concentrare

Loredana Ionascu, psiholog clinician
7 februarie 2022
Share
Ganditi pozitiv! Optimismul creste capacitatea de concentrare

Ne simtim mai obositi, ne concentram mai greu, avem insomnii, dureri de cap, suntem nervosi si irascibili. Ne putem lasa prada acestor stari sau putem adopta o gandire pozitiva, pentru a face fata mult mai bine provocarilor zilnice.

Gandirea pozitiva a devenit un mod de viata

Gandirea pozitiva este mai mult decat un nou trend. In ultimii ani, se vorbeste tot mai mult de gandirea pozitiva, puterea gandului, forta de atractie a gandurilor. Cei care au inteles ca a gandi pozitiv reprezinta un mod de viata, au observat cata forta au gandurile pe care le emit, iar viata lor s-a schimbat in bine. Au experimentat starea de buna dispozitie aproape permanenta, si-au implinit multe dintre dorinte si s-au bucurat din plin de viata. Marele Mahatma Gandhi spunea ca „omul este produsul gandurilor sale; el devine ceea ce gandeste”.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar Tonico Forte, care are rolul de a susține activitatea sistemului nervos și buna funcționare a organismului.

Pozitiv sau negativ, efortul de a gandi este acelasi, dar rezultatele, diferite

Gandirea negativa atrage dupa sine raul, iar gandirea pozitia atrage binele. Forta de atractie a gandurilor pe care le emitem este deosebit de mare. Avem privilegiul de a alege cum vrem sa traim, prin intermediul modalitatii de a gandi in fiecare moment si prin puterea de a obtine ceea ce ne propunem.

In fiecare moment putem alege cum sa gandim. Fiecare situatie poate avea doua fatete. In orice lucru rau insa exista si unul bun. Avem oportunitatea sa vedem partea goala a paharului sau partea plina. Indiferent cum alegem sa gandim, efortul este acelasi, dar roadele pe care le vom culege sunt foarte diferite.

Optimismul reduce riscul aparitiei starii de panica

Exista cercetari efectuate de oamenii de stiinta care arata ca cei care gandesc pozitiv rezolva mult mai bine situatiile dificile, au o mai mare capacitate de efort fizic si intelectual si se concentreaza mai bine. Gandirea pozitiva va ajuta sa gasiti binele chiar si in situatiile nefavorabile. De cele mai multe ori, gandind negativ, percepem situatia altfel decat este in realitate si intram in panica. Ea ne impinge spre solutii disperate si, atunci, facem multe greseli. Astfel, in loc sa iesim din imprejurarea nefericita, mai mult ne adancim. Avand in vedere beneficiile gandirii pozitive, pe termen lung si scurt, merita sa facem eforturi pentru a ne pastra optimismul, indiferent de moment.

Iata cateva dintre beneficiile gandirii pozitive:

 • Creste toleranta la stres;
 • Diminueaza riscul aparitiei depresiei;
 • Mentine sanatatea, atat fizica, cat si psihica;
 • Reduce riscul de a dezvolta boli cardiovasculare;
 • Imbunatateste relatiile cu cei din jur si creste increderea in fortele proprii.

Pentru a deveni optimisti, urmati cateva sfaturi

Daca avantajele enumerate v-au convins sa ganditi pozitiv, este momentul sa incepeti chiar de acum. Cu siguranta, la inceput va fi mai greu, dar cu timpul, va deveni un obicei. Pentru inceput, puneti in practica urmatoarele sfaturi:

 • Zambiti cat mai des, chiar daca la inceput o faceti doar mecanic!
 • Petreceti cat mai mult timp in compania persoanelor optimiste!
 • Incercati sa ramaneti calmi indiferent de situatie! Veti vedea lucrurile mult mai clare decat daca intrati in panica;
 • Ganditi numai de bine si despre cei din jurul vostru, concentrati-va pe calitatile lor si ignorati defectele, nimeni nu este perfect!
 • Concentrati-va pe calitatile dumneavoastra, nu pe defecte!
 • Faceti miscare si plimbati-va cat de des aveti posibilitatea!

O minte sanatoasa, fara ganduri negative, se afla intr-un echilibru perfect cu un corp sanatos. Nu uitati ca sunteti cine ganditi!

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.