Revista care te menține sănătos

Psihologie

Incepeti anul cu dreptul. Ganditi pozitiv si alegeti un stil de viata sanatos!

20 ianuarie 2022
Share
Incepeti anul cu dreptul. Ganditi pozitiv si alegeti un stil de viata sanatos!

Punct si de la capat! Ne-am luat ramas bun de la anul care tocmai si-a incheiat socotelile si am pasit intr-unul nou, care aduce cu el un noian de dorinte, planuri si sperante. Asa incepe fiecare an sau, cel putin, asa ar trebui sa inceapa.

Mai mult, fiecare inceput de an ar trebui privit ca o noua sansa de a ne schimba viata in bine. Inceputurile inseamna o promisiune, iar promisiunile se cer respectate. Inainte de a initia ceva, se presupune ca am facut un bilant si am decis ce anume a fost bun si ce a fost mai putin bun pana in acel moment, ce merita pastrat, ce ar trebui imbunatatit si la ce ar trebui renuntat.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar Tonico Forte, care are rolul de a susține activitatea sistemului nervos și buna funcționare a organismului.

Introspectia, un prim pas pentru a schimba ce va nemultumeste

Inceputul de an ar trebui sa ne determine sa facem curatenie in viata si in sufletul nostru. Suntem obisnuiti sa dereticam numai prin casa, nu si in interiorul nostru. Inca nu am deprins obiceiul de a ne curata de gandurile negative, de invidie si resentimente, de pesimism si lipsa de speranta, de ranchiuna, vanitate si trufie. Pentru multi, prima luna din an este una depresiva care contine, conform cercetatorilor, si cea mai trista zi din an. Oare de ce? Am indrazni sa spunem ca acest fapt se datoreaza, printre altele, si stilului de viata ales.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar StresControl, recomandat pentru combaterea efectelor stresului, reducerea anxietăţii şi îmbunătăţirea calităţii somnului.

Ce conteaza mai mult: ce ai sau cine esti?

Din pacate, in ultimii ani, societatea de consum a transformat semnificatia sarbatorilor intr-un prilej potrivit pentru a etala in fata celorlalti bunurile acumulate. Bilantul sfarsitului de an se compune acum din ce ai, nu din cine esti. Asa se face ca ne afisam excesele de tot felul, de la cele alimentare pana la cele vestimentare si de petrecere a timpului liber. Dupa ce parada se incheie si „expozantii” se intorc la vietile lor, descopera ca tot glamurul este doar in aparenta.

Priviti partea plina a paharului!

Noul an ne ofera ocazia sa redescoperim sa „fim”: iubitori, atenti, generosi, toleranti, rabdatori, echilibrati, optimisti, veseli, impacati si recunoscatori pentru ceea ce dejà avem. Sta in puterea noastra sa renuntam la modul viciat de a gandi si sa incercam altceva, sa gandim pozitiv, de pilda. Un om cu o astfel de mentalitate nu este un om care are parte numai de lucruri bune in viata, ci unul care alege doar binele din tot ceea ce i se intampla, care alege sa priveasca esecurile ca fiind feedback-uri, neajunsurile ca fiind oportunitati de a gasi cai pentru a obtine mai mult de la viata.

secundara_nou_an_inainte de Adoptati alta strategie reganditi viitorul!

Adoptati alta strategie: reganditi viitorul!

Daca vechiul an nu a fost tocmai pe placul dumneavoastra, acest nou inceput va ofera ocazia sa schimbati strategia, sa alegeti alta modalitate de abordare si posibilitatea sa va reganditi viitorul. Este o noua sansa, nu o irositi! Priviti incercarile prin care treceti ca fiind lectii ce va pregatesc pentru ce va urma. Puneti pret pe lucrurile care conteaza si care raman, nu pe ce este trecator si are termen limitat de valabilitate!

Stabiliti un plan si un set de obiective!

Inainte de a porni la drum, aveti nevoie de un plan si de un set de obiective. Asezati pe o foaie de hartie tot ce va doriti de la noul an, o lista scrisa cantareste mai mult. Devine o promisiune!

  • Stabiliti obiective cat mai realiste!
  • Angajati-va sa faceti schimbari acolo unde considerati ca este necesar, pe toate planurile: personal, profesional, social!
  • Nu va temeti sa realizati mai mult din ceea ce va place si mai putin din ceea ce trebuie.
  • Optati pentru un stil de viata sanatos, care sa implice o dieta echilibrata, cat mai multa miscare si o gandire pozitiva!
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.